Popular Posts

Wednesday, June 29, 2016

ဖာလူဒါ လုပ္နည္း

















     ၂ ခြက္စာေလးဘဲ လုပ္တာမို႔..လက္မွန္းနဲ႔ ၿမည္းစမ္းႀကည္႔ရင္း လုပ္ထားတာလို႔. ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို အတိအက် ေရးဘို႔ ခက္ေနတယ္..။ ခန္႔မွန္းေခ်ေလး ေရးေပးလိုက္ပါတယ္..၊
ဖာလူဒါ က အႏၵိယ အစားစာမို႔ သူတို႔ေတြ ဘယ္လိုလုပ္ ဆိုတာ သြားရွာဖတ္ႀကည္႔ေတာ႔ cardamon အမႈန္႔ထည္႔ႀကတယ္..၊ မမီးတို႔က ေမွ်ာ႔ေခ်ာင္း၊ ေက်ာက္ေက်ာ ေခ်ာင္းေတြ အသံုးၿပဳေပမဲ႔ သူတို႔ကေတာ႔ falooda sev လို႔ ေခၚတဲ႔ ႀကာဆံလို အေခ်ာင္းေလးေတြ သံုးႀကတယ္..။

အိမ္လုပ္ ဖာလူဒါေလးမို႔ အိမ္မွာ ရိွတဲ႔ အလြယ္တကူ ရနိုင္တာေတြနဲ႔ အစားထိုးပီးေတာ႔သာ လုပ္ႀကပါကုန္။ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ စံုစံုလင္လင္ ပါရင္ မ်က္စိပသာဒ က်ေပမဲ႔ အဓိကက်တာေတာ႔ ေရခဲမုန္႔၊ ပူတင္း၊ ပင္ပြားေစ႔၊ နို႔၊ နွင္းဆီရနံ႔ တို႔ပါ။

မ်ားမ်ားလုပ္တာ မဟုတ္ေတာ႔ ..ပူတင္းကိုလည္း ႀကက္ဥ ၁ လံုး ကို သႀကား ၂ စားပြဲဇြန္းနဲ႔ေခါက္..ႏြားနို႔ ၁၀၀ မီလီလီတာေရာ၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ ၁/၂ စားပြဲဇြန္း ဇကာေလးနဲ႔ စစ္ ၿဖန္႔ထည္႔ေမႊေပးပီး..ေပါင္းလိုက္တယ္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

1. ပင္ပြားေစ႔
2. နို႔
3. ေက်ာက္ေက်ာ
4. ေရခဲမုန္႔
5. အစာ ဆိုးေဆး ( အနီ၊ အစိမ္း၊ အ၀ါေရာင္)
6. သာကူ
7. နွင္းဆီ ရနံ႔
8. မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ လုပ္နည္း http://media.wix.com/…/32a42b_362b21614dec497f874c634598caf…
9. ပူတင္း (https://www.facebook.com/126426514367385/photos/pb.126426514367385.-2207520000.1442803006./159253524418017/?type=1&theater
ၿပဳလုပ္ပံု

1. ပင္ပြားေစ႔ ၂ လဘဇ ကို ေရ ၂-၃ နာရီစိမ္ပါ။ သံုးမယ္ ဆိုတဲ႔ အခါ အေပါက္ပါတဲ႔ ဇြန္းေလးနဲ႔ ေရစစ္ပီး ခပ္ယူထည္႔ပါ။

2. နို႔ ၄၀၀ မီလီလီတာ ကို ဆူ လာရံုေလး က်ိဳပါ၊ သႀကား ၅ စပဇ ထည္႔ေမႊ၊ အေအးခံပီးမွ နွင္းဆီနံ႔ ၄ စက္ နွင္႔ အနီေရာင္ ၁ စက္ ထည္႔ေမႊေပးပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲတြင္ထည္႔ထားပါ။

3. တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန႔္၅ ပံု ၁ပုံကို သႀကား ၃ စပဇ ၿဖင္႔ ေမႊပါ၊ ေရဆူ ၃၀၀ မီလီလီတာတြင္ ထည္႔ေမႊပီး ႀကိဳပါ(ခပ္မာမာေလး ႀကိဳပါ)၊ ကိုယ္သံုးမည္႔ အေရာင္ အမ်ိဳးမ်ိဳး အေပၚမူတည္ပီး ခြက္ ၃ ခုတြင္ အညီမွ် ခြဲထည္႔ပီး အေ၇ာင္ဆိုးပါ။ ခဲေသာ အခါ အတံုးေလးမ်ားတုန္းထားပါ။ (အေရာင္ဆိုးေဆးသံုးတဲ႔ အခါ ဇြန္းတဇြန္းေပၚ ေရ အနည္းငယ္ထည္႔၊ အေရာင္ ၁စက္ေလာင္းခ်၊ ေမႊပီးမွ ေက်ာက္ေက်ာခြက္ထဲ တစက္ခ်င္းစီ ခ်ပီး ေမႊေပးရင္ အေရာင္လက္လြန္သြားတာမ်ိဳး မၿဖစ္ေတာ႔ဘူး..။)

4. သာကူ ၂ စားပြဲဇြန္းကို နာရီ၀က္ ေရစိမ္ပီး ေရစစ္ထားပါ။ ဆူပြက္ေနေသာ ေရမ်ားမ်ားၿဖင္႔ မ်က္ေစ႔ေပ်ာက္သည္႔ အထိက်ိဳပါ။ ဇကာတြင္ စစ္ခ်၊ ေရေအးေလာင္းပီး ခြက္တခုတြင္ထည္႔ပါ။

5. မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္ပါ.။

6. ႀကက္ဥပူတင္းလုပ္ထားပါ။

7. အားလံုး အသင္႔ၿဖစ္တဲ႔အခါ ..ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ ထည္႔ပီး၊ ေရခဲမုန္႔ေလး ထည္႔၊ ဖာလူဒါ ခ်ိဳေအးေမႊးေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင္႔ၿဖစ္ပါပီ..။

Meemeetofu

No comments:

Post a Comment