အရက္ေသာက္သူေတြအတြက္ ေဂြးေတာက္ရြက္ကိုၾကက္သားနဲ႔ခ်က္စားမယ္ဆိုရင္ အဆိပ္အေတာက္ျပယ္ေစပါတယ္။မန္မာ့ေဆးက်မ္းေတြမွာေတာ့ ေဂြးေတာက္ရြက္ဟာ ဝမ္းမီးကိုေတာက္ေစျပီး ဓာတ္ေလမ်ားကို ခိုင္မာေစတယ္လို႔ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ သလိပ္ကိုေၾကေစျပီး ေသြးတုိးပြားေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ေအာက္ပါနည္းလမ္းေတြကေတာ့ ေဂြးေတာက္ရြက္ကုိ အသံုးျပဳပံုေတြျဖစ္ပါတယ္။
၁ - အရြက္ကိုကင္ျပီး အနာကိုကပ္မယ္ဆိုရင္ အနာစိမ္းေတြနဲ႔ ေသြးစုနာေတြ ေပ်ာက္ေစပါတယ္။ နုရင္ပိန္သြားမွာျဖစ္ျပီး ရင့္ရင္ေတာ့ ျပည္ေပါက္သြားမွာျဖစ္ပါတယ္။
၂ - အရက္ေသာက္သူေတြအတြက္ ေဂြးေတာက္ရြက္ကိုၾကက္သားနဲ႔ခ်က္စားမယ္ဆိုရင္ အဆိပ္အေတာက္ျပယ္ေစပါတယ္။
၃ - ေၾကာ္စားမယ္၊ဟင္းခါးခ်က္ေသာက္မယ္ဆုိရင္ ေလထုိးေလေအာင့္နဲ႔ ဆီးခ်ဳပ္တာေပ်ာက္ပါတယ္။
၄ - အရြက္ကိုၾကိတ္ျပီး အံုစည္းေပးထားမယ္ဆိုရင္ အဖုအၾကိတ္ေတြေပ်ာက္ပါတယ္။
၅ - သၾကားနဲ႔ေထာင္းျပီး အံုေပးရင္ အေၾကာအဆစ္လြဲတာေပ်ာက္ပါတယ္။
၆ - ဘဲဥနဲ႔ေၾကာ္စားမယ္ဆိုရင္ ခြန္အားတုိးေစပါတယ္။
Duwun
No comments:
Post a Comment