Popular Posts

Wednesday, June 29, 2016

သၾကားက သင့္ကို ေပးတဲ့ လက္ေဆာင္



ကင္ဆာေရာဂါ အျဖစ္အမ်ားဆုံးက ဘယ္သူေတြလဲဆိုတာ သင္ မွန္းဆျပီးေနေလာက္ပါျပီ။ ကံမေကာင္းစြာနဲ႔ပဲ လူမ်ားစြာဟာ သၾကားစားျပီး ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ၾကီးထြားဖြံ႕ျဖဳိးမႈ သိသာထင္ရွားတဲ့ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈတစ္ခု ရိွၾကပါတယ္။

သိပ္မၾကာေသးမီက ကယ္လီဖုိးနီးယားတကၠသုိလ္က သိပၸံပညာရွင္တစ္စုမွ ျပဳလုပ္တဲ့ သုေတသနတစ္ခု ရိွပါတယ္။ ႏွစ္တုိင္း ကမာၻတစ္ဝွမ္း ေဝဒနာရွင္ ၃၅ မီလီယံေက်ာ္ ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ သူတို႔ စားသုံးတဲ့ အစားအေသာက္အသီးသီးမွာ သၾကားေတြ ေပါင္းစပ္ပါဝင္ေနတာ ေတြ႔ပါတယ္။ သၾကားက ဆီးခ်ဳိ၊ metabolic syndrome၊ hypoglycemia၊ hyperglycemia၊ ႏွလုံးေရာဂါ၊ ကင္ဆာ စတဲ့ က်န္းမာေရးျပသနာမ်ားစြာ စတင္ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ အေမရိကႏုိင္ငံ အုိတျပည္နယ္ရိွ ကင္ဆာေရာဂါအသင္းအဖြဲ႔မွာ ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈမွာ သၾကားဟာ အၾကိတ္ၾကီးထြားဖြံ႔ျဖိဳးမႈအတြက္ အဓိကတရားခံ ျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႔ရပါတယ္။

အၾကိတ္ဆဲလ္ေတြဟာ သာမန္ဆဲလ္မ်ားထက္ ဂလုိးကို႔စ္ ပုိသုံးၾကပါတယ္။ အခ်ဳိဓာတ္ ပိုစားတဲ့လူေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားေၾကာင္း မ်ားစြာေသာ တျခားေလ့လာခ်က္တုုိ႔က ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြဟာ သာမွန္ ကာဗြန္ဟုိက္ဒရုိက္နဲ႔ အသက္ရွင္ႏုိင္ပါတယ္။

သၾကားဟာ အလားအလာရိွတဲ့ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစတဲ့ အေၾကာင္းအရင္းေတြ ျဖစ္ျပီး ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားအတြက္ အေကာင္းဆုံးအစာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႔ သၾကားစားသုံးမႈ ေလ်ာ့ခ်သင့္တယ္ သုိ႔မဟုတ္ လုံးဝအသုံးမျပဳသင့္ဘူးလုိ႔ ကြ်မ္းက်င္ပညာရွင္မ်ားက အၾကံျပဳထားပါတယ္။

Ref:healthyfoodstar
ေပၚထြန္း - Trend Myanmar

No comments:

Post a Comment