ဒါေပမဲ့ အုိမင္းျခင္းကို အခ်ိန္ဆြဲလို႔ရမယ့္ နည္းလမ္းေတြေတာ့ရွိပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးေတြ သာမန္ထက္ပိုၿပီး ႏုပ်ိဳေစဖို႔ ေဆးဝါးအကူအညီမယူဘဲ အစားအေသာက္နဲ႔ ဖန္တီးယူႏုိင္ပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးတုိင္း စားသင့္တဲ့ အသီး (၅) မ်ိဳးရွိပါတယ္။
၁။ ပဲသီးစိမ္း
ပဲသီးစိမ္းအပါအဝင္ ဖိုက္ဘာဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအေသာက္ေတြဟာ ခႏၶာကုိယ္ အေလးခ်ိန္မတက္လာေစဖို႔ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျပဳပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ဖိုက္ဘာဓာတ္ၾကြယ္ဝရင္ ဝိတ္တက္လာဖို႔ မလြယ္ဘဲ ဖိုက္ဘာဓာတ္နည္းေနရင္ေတာ့ ဝိတ္တက္လာဖို႔ အလားအလာမ်ားေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။
၂။ ေဆာ္လမြန္ငါး
အိုမီဂါ-၃ ဆိုတဲ့ ဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ့အတြက္ ဒီငါးဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ အထူးညီညြတ္လို႔ လူႀကိဳက္မ်ားပါတယ္။ ဒီဓာတ္က ဘာေကာင္းသလဲ ဆိုရင္ အေရျပားကို ထိန္းသိမ္းေပးၿပီး ခရမ္းလြန္ေရာင္ခ်ည္ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ေဆာ္လမြန္ငါးနဲ႔ တူနာငါးမွာ ဒီဓာတ္ေတြ ရွိပါတယ္။
၃။ ဘလူးဘယ္ရီသီး
ဘလူးဘယ္ရီသီးမွ မဟုတ္ပါဘူး။ စပ်စ္သီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး စတာေတြကို ရွစ္ပတ္ေလာက္ ေန႔စဥ္စားေပးမယ္ဆိုရင္ ခႏၶာကိုယ္မွာ ကိုလက္စထေရာဓာတ္ ထိန္းညႇိေပးၿပီး ေသြးတိုးတာ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
၄။ ဖရဲသီး
ဖရဲသီး၊ စိမ္းစားဥတို႔လို အရည္ပါဝင္မႈ ရာခိုင္ႏႈန္းမ်ားတဲ့ အသီးအႏွံေတြက ကင္ဆာကို သိသိသာသာ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဖရဲသီးမွာ အရည္ပါဝင္မႈက ၉၂ ရာခိုင္ႏႈန္းျဖစ္ၿပီး ဆန္႔က်င္ဓာတ္တိုးပစၥည္းေတြလည္း ပါတာေၾကာင့္ ႏွလံုးနဲ႔ပတ္သက္ရင္ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစပါတယ္။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ဗီတာမင္စီ ၾကြယ္ဝတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ လိေမၼာ္သီးေတြက အသားအေရလွပဖို႔ တာဝန္ယူေပးပါတယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ ဗီတာမင္စီဓာတ္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အသီးေတြက အသားအေရလွေစတယ္လို႔ အၾကမ္းဖ်င္း မွတ္ယူရမွာပါ။ အသားေျခာက္တာနဲ႔ အုိမင္းတာကို ဒီအသီးအႏွံေတြက ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
Credit : Duwun
No comments:
Post a Comment